Photo: Snø

Tok med kameraet og en macrolinse ut i timen og tok noen bilder. Jeg har helt glemt hvordan man bruker macrolinse, så det var ikke lett. Endte med å ta helt vanlige bilder uten noe macro. Eh. Savner å fotografere. Har mista fotokunnskapene mine helt. 

Photoshoot i studio, del 2

Når vi var i studio forige uke tok Ellen en del, sånn ca. veldig mange, bilder av meg. Jeg satt faktisk igjen med nesten 500 bilder av bare meg. Det høres kanskje ut som veldig mye ut, men når man er i studio en hel dag kan man fort fylle opp både to og tre minnebrikker. Er så mange lys set-ups, bakgrunner, outfits og alt som må prøves ut. Jajajaja, interessant. 

Av alle de bildene Ellen tok av meg sitter jeg igjen med kanskje ti brukende bilder. Men jeg er veldig fornøyd da, for jeg pleier jo å se ut som alt annet enn et menneske på bilder. Veldig stolt av Ellen som fikk til alt med hårlys osv i studio og! Hun skulle gått media sammen med meg :(Noen som la merke til at den ene blitsen synes på det ene bildet? Så det ikke før nå, og jeg har sitti med det i photoshop.. Surra sjæl.
   Og hvis noen lurer på hvorfor håret mitt ser maks fake ut er det fordi vi ville late som om jeg hadde dipdye. Vi tok noen bilder hvor det faktisk så ganske bra ut, men hvor resten av kroppen og trynet så mer eller mindre skada ut. De bildene som ikke er tenkt å bli fine, er de som ender opp med å kunne se dagens lys. Merkelig. 

Det beste jeg vet med å jobbe med foto er å jobbe i photoshop, derfor er det veldig "mange" versjoner av samme bildet. Jeg har drøssevis med flere versjoner av alle bildene over + flere bilder, men føler meg som tidenes tard når jeg legger ut mange bilder av meg selv.

Burde vel kanskje fjerna blåmerket på nederste bildet og.

Anyway; tusen takk, Ellen, for at du holdt ut en hel dag i studio med masa sjæl.  

Photoshoot i studio

På fredag i forige uke dro jeg og Ellen i fotostudio på skolen min for å fotografere hverandre. Jeg hadde med to svære bagger med klær, sko og sminke. Sånt er jo så gøy! Full lyd med musikk i studio, masse klær man kan velge i og la kreativiteten surre litt rundt. 

Jeg fordyper meg ikke i foto på skolen, men jeg hadde likevel tatt opp litt lys set-ups som jeg prøvde, og med Ellen som modell ble bildene helt stunning!

Ellen tok også noen bilder av meg. Selvkritisk som jeg er sitter jeg igjen med kanskje ti av femhundre bilder.. Men Ellen skal ha at hun er en flink fotograf som faktisk klarer å få et par brukanes bilder av selveste meg som minner mer om tang enn et menneske på de fleste bilder. Kommer til å lage eget innlegg for de bildene, ettersom bilder med så høy oppløsning tar mye plass og bloggen blir tung å laste om jeg skal ha alle i samme innlegg. 

Photoshopping is ma friend

Hallo små druer. 

Sitter nå med en av mine tusen mediaoppgaver. Og det er ikke engang en obligatorisk oppgave, bare noen bilder jeg tok av Ellen i studio på fredag. Prøvde litt nye lys set-ups, og er vel sånn passe fornøyd. Sånn til å ikke fordype meg i foto eller noe sånt. Gjør ikke saken så mye verre når modellen er så pen som hun er heller da. Love you, photoshop <3 let's get married and have a lot of beautiful pictures together. 

Legger ut noen av bildene som ble tatt, både av meg og hun, når jeg er ferdig med dem. 

Fotografi


Åh, som jeg elsker foto. Man kan skape alt. Man kan sette følelser i en bås, leike med fantasien og tolkninger og man kan skape noe helt eget. Fotografi er jo ikke bare å ta opp et kamera og knipse et bilde. Det er så mye mer! Jeg kjenner mange som sier de har en interesse for foto, og som til tid og annen legger ut bilder både på facebook og bloggen sin. Som ofteste reagerer jeg ved å sitte og stirre mutt på de. Litt sånn "Jasså, hva er dette? Hva er det du prøver på?"  Man kan ikke bare ta opp et kamera, strø noen smykker utover et bord og ta bilde av det - for så å legge det ut og forvente all verden tilbakemeldinger. Eneste tilbakemeldingen jeg ville gitt er "Yawn". Ikke at jeg kan fortelle noen hva som er feil, men misforstå meg rett. Når man tar bilder, håper man jo at noen legger merke til de. Når jeg tar bilder er jeg veldig opptatt av å hente frem en følelse. Du liker gjerne ting du får et litt mer personlig forhold til. Blar du gjennom tumblr, weheartit og andre bildesider, er det ikke alle du trykker reblog, heart eller faktisk lagrer. De som faktisk får oppmerksomheten din er bilder du kjenner igjen deg selv i eller som setter igang en liten følelse i deg. Bildene jeg har lagt ved i det innlegget her er bilder jeg beundrer. Spesielt bildet av broen. De to andre kan se litt drøyt manipulerte ut med første eller siste øyekast, men de er jo også fotografi. Fotografi jeg beundrer sterkt. Jeg bruker veldig liten tid på å ta selve bildene, men sitter heller noen timer i Photoshop og leiker med farger, utsnitt og kontrast. 

Nå har jeg sånt lengselsfult forhold til foto, derav innlegget. Kameraladeren min er sporløst forsvunnet, og jeg har snudd hele huset på hodet i tilfelle jeg hadde klart å surra det bort. Men neida, ingen lader her i huset. Ikke har jeg penger til en ny lader for øyeblikket heller, så jeg holder snart på å gå på veggen. Jeg bruker kameraet mitt svært sjeldent, men når jeg ikke har tilgang til det, da skal det plutselig være på liv og død. Typisk.  


Alle bildene er hentet fra tumblr. Jeg veit det er en grusom kilde å gi, men folk på tumblr er veldig dårlig på å legge ved kilder. Uansett - all creds til fotografene!  

This is my friends


Tok kameraket og macrolinsa fatt og gikk ut og jakta på edderkopper istad. Jeg haaaater edderkopper, og klør med en gang jeg ser dem. Så gjett hvem som gikk rundt i hagen som en idiot og klødde, med øyet igjennom kameraet, på jakt etter edderkopper? Joda. Men fant jeg noen? Nei. Eller jo, jeg fant de over + noen til som ikke tok seg like bra ut på bilder. Men vi har noen svære, svarte og feite jævler som går rundt i beddene, som tydeligvis har dratt på ferie. For de var ikke der idag. Å si at jeg ble skuffa over å ikke finne feite edderkopper høres så feil ut.. 

Når jeg var på edderkopp-jakt i hagen, fulgte min trofaste katt; Max etter. Jeg hadde som sagt macrolinse, så jeg måtte sitte på andre siden av hagen å ta bilder. Likevel fikk jeg kutta av ørene hans. Åh, irritasjonsmoment for en mediaelev. 

Ja, jeg veit at bildene suger. Etter et år på media har jeg endelig innsett at jeg duger til én ting, og det er journalistikk. Æsj, for et bortkasta år. Neida. Jeg fikk jo mac. 

Foto; flawlessJeg valgte portrett i denne ptf-perioden. Og jeg tok bilder av min kjære Kine! Kunne jeg fått en finere modell?! Nederste bildet er litt overeksponert på høyre kinnben, men jeg slapp unna med det - enn så lenge. Har ikke fått karakter enda, så det kan jo bli spennende.

Fotolæreren vår er så pirkete at det er grusomt. Men det er jo bare bra, for han er dyktig - og jeg har lært masse fra siste vurdering. Virkelig en av de få lærerene på media jeg virkelig liker. Sånn fagmessig. 

"The journey of a thousand miles begins with a single step."

Idag tok jeg med meg sykdommen ut en tur. Jeg tok noen bilder og prøvde ut forskjellige innstillinger på kameraet. Jeg har hatt det i tre år, men enda kan jeg ikke alt som er på det. 

Jeg har også sitti og bryna meg litt på Photoshop den siste timen. Jeg prøver å lære nye måter å redigere på. Når jeg finner ut noe nytt, liker jeg å overdramatisere det litt som jeg gjorde på bildet over med det gjerdet. Men Photoshop er jo til for å leike seg litt, så why not? Jeg ser jo nå at jeg kunne dempa kontrasten betraktelig, så hadde bildet kanskje blitt mulig å se på uten å få hodepine. 

På de tre siste bildene fikk jeg ikke helt til å bestemme meg for hvilken tempratur som var finest. Så da la jeg like gjerne ut alle tre.  

MørkereddPTF Foto; Sandra

Her er noen fantastiske bilder av min kjære Sandra! Dette er kun noen få bilder av hva som faktisk ble sendt inn, bare så det er sagt. 
Med Sandra var jeg veldig usikker på tema. Så jeg blander veldig mye. Synd dere ikke får se alle bildene, for de andre er pretty much råkule! :) 

PTF Foto; Ellen

Her er ptf bildene av min dyktige modell; Ellen! Woopwoop! Jeg tok utgangspunkt i magasincovers med mål i å lære retusjering og manipulering av bilder i photoshop, så mange av de kan se litt for redigerte ut. 

 

Something oldSavner objektivet mitt. Savner å ta bilder. Savner å filme usakelige ting med venner.
Savner å filme nye skills på cheerleadingtreningene. 

Nå savna jeg mye rart gitt, men sånn er vel livet. Ting og mennesker bare forsvinner.. 
Hehehe, nå ble det dypt her gitt. 
 

Through the jungle, through the dark

Foto // meg. Modell // Albertine.

Lady like

Alle bildene er tatt av meg. Modell er Lisa Mari Fiskum :) Som er kjempe pen og dyktig!!

Helt forferdelig redigering av meg på dem. Det skjedde noe greier her om dagen som gjorde at hele Photoshop streika, men nå er alt som det skal igjen så jeg skal sette meg ned og redigere maaange flere bilder til dere.  

Portrett inspirasjonHar fått en foto-oppgave der vi skal ta portrettbilder, så nå prøver jeg å finne ut hvordan jeg skal ta best muligbilder på mest mulig kreativ måte. Gleder meg, for å ta bilder av mennesker er det beste jeg veit! 

Dynamisk

 Idag dreit jeg meg fint ut igjen. Vi skulle levere inn tre bilder. Jeg leverte inn, selvsagt, men etter jeg leverte fikk jeg endelig med meg oppgaven. Komposisjon. Det hadde jeg oversett. Fint det.

Water on green

Tok disse bildene på skolen idag. Tok en del tusen til, men likte dråpene og grønnfargen i disse bildene. Imorra må jeg ut og ta noen bilder til en innlevering oppgave og. Gøy med så mye foto i hverdagen! 

Og beklager den tragiske tittelen, men å navngi bildene mine er det vanskeligste av det å ta bilder! 

Tuva med i Cheerleading Worlds 2011

Dytkig i photoshop, ja? Jeg satt faktisk kjempe lenge for å prefeksjonere bildet til å se mest mulig ekte ut. Men ettersom bildet av Tuva er tatt med et mobilkamera så fikk kvalitetene en viss forskjell som ødela alt. Det var jo bare på gøy, så det gjør jo forsåvidt ingenting! Og dette har jeg leika meg med idag.. så mye har vi å gjøre på medier og kommunikasjon. 

Dessuten, Tuva ser jo ganske bra ut forran Worlds bakgrunnen. En dag, dere... Forresten originalbildet. Jeg veit igrunn ikke hva som skjedde med kvaliteten på photoshop bildet.. kanskje jeg ''smootha'' bildet litt for mye.. Jaja! Gøy er gøy. 

Er det noen som har noen awesome tutorials på youtube som de veit om, er det bare å linke til de under :) Sitter på youtube og lærer opp meg selv flere timer daglig på skolen.  

FLOWERS
// by me.


Jeg tok noen bilder her om dagen, men glemte helt å dele dem med dere!  Også må jeg beklage at bildene er så små, men dere veit.. blogg, html, css.. hvem er det som gidder å sitte å krote med sånt midt på sommeren?

FOTO; sommer

 

SUMMERFEELING

Ahh, jeg elsker sommeren! Bare seks uker igjen til sommerferie nå! 

Jeg har blitt solbrent, men jeg er verken rød eller brun. Som sagt; det endelige beviset på at jeg ikke blir brun. Tror jeg har utvikla meg til å bli albino. Kanskje jeg kan være med i Albino Superstars? 

FOTOGRAFI

Jeg er veldig glad i å ta bilder! En enkel, men også veldig komplisert, måte å fortelle og vise noe. Det spørs såklart hva du legger i det. Jeg liker begge deler, og tar faktisk veldig sjeldent bilder. Hvorfor? Fordi det er sjeldent jeg klarer å utrykke meg igjennom bilder.

 

De bildene jeg tar derimot, de pleier jeg å legge masse jobb bak.

 Men det jeg faktisk tar en del bilder av, det er cheerleading og cheerleadere. 2by2 er selvfølgelig forbildet mitt, og alle som er i ''cheer-bransjen'' veit hvem det er.

 

 info

Cheerleader for Nidaros Nixies Senior Coed. Mediaelev med interesse for journalistikk, radio, foto og web-design. Politisk aktiv i Elevorganisasjonen.

arkiv

Februar 2013 November 2012 Oktober 2012 September 2012 August 2012 Juli 2012 Juni 2012 Mai 2012 April 2012 Mars 2012 Februar 2012 Januar 2012
hits